Waarom?

Waarom Talentenspotter

Ieder jaar behalen meer dan 90.000 studenten in Nederland een hbo of wo diploma. Met Talentenspotter willen wij bereiken dat jonge werknemers op basis van de juiste motivatie en talenten hun plek vinden op de arbeidsmarkt. Veel pas afgestudeerden geven aan dat ze het lastig vinden om vervolgens een baan te vinden die bij hen past. Ze weten niet zo goed wat ze willen en wat ze kunnen. Werkgevers ervaren tegelijkertijd dat het hoger onderwijs te veel generalisten aflevert. Het is voor het midden- en kleinbedrijf tegelijkertijd niet eenvoudig om goede kandidaten in het vizier te krijgen.

Werving door middel van vacatures werkt inefficiënt… 

De verbinding tussen vraag en aanbod kan op de arbeidsmarkt met innovatieve methoden worden verbeterd. Het huidige aanbod om pas afgestudeerden te plaatsen (recruitment, werving & selectie en detachering), is met name gericht op het vullen van openstaande plekken en nauwelijks op de verbinding van partijen op basis van dieperliggende loopbaanwaarden. En dat terwijl met het aantrekken van een jonge medewerker al snel € 8.000,– gemoeid is.

… aankomende werknemers weten niet goed wat ze willen én kunnen…

Pas afgestudeerden die breed zijn opgeleid richten zich juist op het vullen van openstaande plekken. Zij solliciteren ongericht op vacatures, zonder dat ze een goed beeld hebben van wat hun talenten nu eigenlijk zijn en wat hen daadwerkelijk motiveert.

… het bedrijfsleven is gebaat bij meer toegangsmogelijkheden naar aankomende werknemers… 

Het bedrijfsleven onderkent de plaatsingsproblematiek van breed opgeleide studenten. Pas afgestudeerden weten vooral het midden- en kleinbedrijf niet altijd even goed te vinden. Juist voor deze bedrijven is het lastig om jonge mensen met de juiste motivatie en talenten te vinden.

… het hoger onderwijs sluit niet goed aan op de arbeidsmarkt

Het hoger onderwijs wordt al lange tijd afgerekend op de aansluiting tussen hoger onderwijs en beroepspraktijk. De uitvoering hiervan is in de praktijk lastig doordat curricula al lange tijd vaststaan en er weinig tijd over blijft om studenten goed voor te bereiden op de betreding van de arbeidsmarkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s